Polyuretanskum eller PUR-skum

Polyuretanskum eller PUR-skum (polyurethane) er et to-komponent isolasjonsskum som installeres ved hjelp av en spesiell reaktor ved spryting, sprøyting eller støping. PUR-skummet dannes når to flytende komponenter blander seg og ekspanderer.

Takket være sin lave varmeledningsevne og slitestyrke er PUR-skummet den mest effektive isolatoren som finnes i dag. Ved påføring ved sprøyting fester PUR-skummet seg direkte på underlaget og sikrer kontinuerlig, sømløs isolasjon og fullstendig lufttetthet. Isolasjonen forblir stabil over tid, synker, krymper eller forskyver seg ikke.

PUR-skum er helt trygt for menneskers helse. Det inneholder ikke flyktige partikler eller avgir giftige gasser, noe som sikrer et trygt og sunt miljø også for allergikere. Riktig installert forblir PUR-skummet inert i løpet av hele bruksperioden og forårsaker ikke skadelige utslipp. Som en bonus forbedrer det hjemmets inneklima, siden det ikke mugner, råtner eller lar forskjellige bakterier og sopp leve i det. Når det gjelder avfallshåndtering, er PUR-skummet karakterisert av minimal avfallsproduksjon under påføring.

PUR-skum med lukkede celler

PUR-skum med lukkede celler (closed cell) er et sterkt isolasjonsmateriale med en tetthet mellom 33-40 kg/m3. Når det gjelder materialets egenskaper, så er polyuretan to ganger så varmebestandig som tradisjonelle isolasjonsmaterialer og kan derfor påføres i et mye tynnere lag for å oppnå påkrevd varmebestandighet. Når man bruker PUR-skum med lukkede celler, er det ikke heller behov for damp- eller vindsperre, da skummet utfører disse funksjonene selv.

Polyuretanskummet er ideelt for bruk på fundamenter, kjellere, steinvegger, gulv, fasader, tak, loft osv.

PUR-skum med åpne celler

PUR-skum med åpne celler har en tetthet på 7-12 kg/m3 og er lettere og luftigere enn skum med lukkede celler. Når det gjelder varmebestandighet, har det 30% bedre ytelse enn tradisjonelle isolasjonsmaterialer.

PUR-skum med åpne celler blokkerer all luftbevegelse, men lar likevel vanndampen trenge gjennom uten å samle den opp i isolasjonslaget. Dette betyr at når man bruker PUR-skum med åpne celler for isolering, er det også nødvendig å installere en dampsperre.

Ettersom PUR-skum med åpne celler har en myk og luftig struktur, fungerer det som en perfekt lydisolasjon. Det er også ideelt for bruk i trekonstruksjoner, da det forhindrer sprekkdannelse forårsaket av bevegelser i treverket.

PUR-skum med åpne celler passer ideelt for bruk på fasader, innvendige og skillevegger, loft, himlinger, gulv etc.

Når du bruker PUR-skum for isolering:

  • Sparer du tid på installering - arbeidet kan bli utført mye raskere enn ved den tradisjonelle isolasjonen.
  • Det er ingen materialerester - vi kommer med utstyret og materialene våre og rydder etter oss
  • Med PUR-skum er det ingen grunn til å bekymre seg for at isolasjonen vil endre seg eller synke sammen i løpet av bygningens levetid
  • Det er ingen søm - den isolerte overflaten er jevnt varmebestandig og dannelse av kuldebroer er utelukket
  • Maksimal isolasjon med et minimalt lag - PUR-skummet kan installeres som et halvt så tynt lag som tradisjonelle isolasjonsmaterialer. En ideell løsning for trange forhold.
  • Lett å installere selv på kompliserte steder
  • Gir betydelige besparelser på både oppvarmingskostnader om vinteren og avkjølingskostnader om sommeren
Soojustamine PUR vahuga. Polüuretaanvaht, polükarbamiid. Purest.ee